Saturday, February 21, 2015

PERCUTIAN KE BANDUNG ? DAEBAK ! - part 1 -

Assalamualaikum fellas !
 ( for you who dont know apa itu fellas ada 2 maksud yang kita dapat dari google. well actually it is loghat pasar yang bermaksud lover / people that we love / close friends )

maka aku di sini ajet ajet je la ada fellas tu muahaha !

Oke la back to our topic, percutian ke bandung yang disponsor oleh HQ aurajelita which is a 1 company that ive joined as dia punya stokis yang mendapat targetted sales. fuhhh mula mula memang rasa mcm mustahil yaw  tapi lepas hq update sales stokis maka i alls punya tinggal sikit je lagi nak dpt tiket free tu. makanya dengan usaha gigih dan tawakal ku belasah juga buat sales dan akhirnya Alhamdulillah dapat juga free 2 tiket tu. Dulu my sister and i dah pergi hongkong trips dengan aurawhite. Kali ni alhamdulillah dengan aurajelita pula.If nak pergi sendiri tu entah la bila bole pergi huhu. Terima kasih you alls sebab sponsor dua budak comel hewhew tenkiyuu bos !

the trip started from 6 feb until 9 feb 2015. nampak macam pendek. tapi bila dah ada dekat sana alhamdulillah pengalaman tu mmg awesome ! wah rindu pulak nak kesana lagi hehe. But then bila fikir balik pengalaman terbang bersama air asia dari KLIA 2 ke Bandung Husein Sastranegara International Airport kecut perut juga makkkk haahaha ! 

So on 6 feb, my sister and i tiba di Klia 2 jam 1pm lebih kurang dan dengan rushingnya ke toilet dan ke surau untuk menunaikan solat. Lepas tu bole tiba2 kecoh je dua beradik ni sebab ' magad kakak dia ni lupa nak tukaq duit! ' maka dengan gelojoh dan halobanya rushing pergi tukar duit dekat bank *** dan masa tu baca rate 1 juta rupiah = rm323. and i was like eh mahalnya. semalam google baru rm290+- mcm tu. so mcm semalaman aje ke rate naik ? parah betul . tapi last minute punya pasal maka we changed the money dan dapat la dalam 4 juta dan berapa puluh ribu rupiah tah. i cant recall sebab dah 12 hari balik bandung baru nak update blog urgh ! -.- But then ulala tibotibo den rasa kayo gilak seh. bayang je la tadi ada rrm2k tiba2 ada 4 juta rupiah in hand. mcm gigil juga la tangan sbb tiba2 jadi jutawan haha padahal convert balik still sama je kan rm 2k ? oke nampak tak batakness dekat situ LOL.



So after settle bab duit maka dengan gelabahnya kami cari kawankawan lain sebab to be honest mmg tak kenal kawan lain cuz dalam group ni macam i alls tak kecoh sgt la sebab malas nak baikbaik sgt dgn stokis lain disebabkan oleh beberapa insiden . ngehs tragik la konon . oke so bla bla bla whtsappwhtsapp apa semua dengan stokis lain ( owner masukkan kami dlm group trips ke bandung so kenalkenal dari situ dulu hihi ) last2 jumpa dekat Dome dan we were rushing back dari tempat gathering tu nak ke toilet which 2 levels below and yeah kitorg memang marathon oke.  Setelah dah lama tak merentas desa apetah lagi jogging tiba2 kena lari dah mcm amazing race merabanraban dalam airport utk cari toilet pehh sakit jantung ! we have to marathon sebab masa tu dah tunjuk jam 2 lebih dan kami belum check in langsung pun lagi. patutnya 1 jam awal dah siap2 check in ini tidak. semua last minute. STRESS HAKU TAK PASAL KENA MARATHON ! 

nice caption. tapi ku dapat yg sebaliknya. coi !


oke so dah settle bab check in luggage and tiket, pekerja situ cakap ' cik terus pergi gate sekiansekian ya sebab dah lambat sgt ni. takut tak sempat ' i was like ' damn ! jgn ckp nak jogging 1 airport lagi. terkejut jantung aku nak pump darah urgh ! '

and yet, it was good to be true. Settle je semua dah check in masa tu dah jam 3.15pm. flight jam 3.30pm. nampak tak merepek sangat masa kitorg untuk kejar that plane. Nak taknak kena lari lagi. and kali ni lebih mencabar sebab tempat check hujung sini. dan gate hujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuung sana. like crazy mmg jauh tapi mulamula taknak percaya apa org kata yg Klia 2 ni mmg besar dan dia takde shuttle yg membolehkan kita bergerak dari main aiport ke gate dia mcm Klia 1. So, dengan blouse biru kasut flat kait aku tuh maka kami lari lari lari lari dan lari sehingga nak putus nyawa. Serius sumpah putus nyawa. Masa ni aku rasa mcm ' mcm ni ke rasa kalau kena amik nyawa ? ' Sungguh memang tu yg ku dapat rasakan waktu lari sebab mmg tak mampu nak inhale dah kena exhale. dada dah ketat. heartbeat dah laju. darah naik muka. tempat operation haritu dah denyut2 sbb sudden impact si tuan badan dempoldempol ni kena marathon semata nak kejar plane. Tak pernah experience such thing selama naik plane dan travelling. Fuh desupdesup kami lari. orang sekeliling tengok sambil caricari kamera kot ada la around them as diorg mmg boleh fikir kitorg ni mcm amazing race asian dah . awesome ! :p



ha nin la dia. dari transport hub tu sampai lebih kurang satelite building sana kami lari deknon. oke klau kena lari tu dalam 1 jam ke oke lagi. ni 15 minit ja. memang semputss kan ?
- credit foto to google -


So sampai je dekat gate dia terus perlahankan speed dan nak jalan sikit sebab mmg rasa nak pengsan tibatiba yg jaga kaunter tu cakap ' cepat sikit. lagi org lain mana? dah lambat sangat ni plane nak bertolak dah. tolong lari semua dah lewat ' 

The heck ? kena lari lagi ke ? lepas tu tarik nafas dalamdalam dan sekali tahan zassssss lari masuk sampai betulbetul depan pintu plane tu.memang rasa mcm nak koyak la tendon muscle ligamen apa semua ni hahah mygod . masa itu bahaya . pasai dia kita buleh hirewire lagu ni ciss ! So sampai je depan pintu plane tu ada few stewardess and steward sambut ktorg dengan senyuman sambil greet kami ' selamat datang ke airasia indonesia etc etc etc ' ( for those yg mmg pernah naik plane tahu apa selalunya mereka2 ni akan sebut but i cant recall the exact word sebab 12 hari dah huahua )
fake ke idok ku tak thu la kan. yang pasti senyuman tu melting habis sampai lupa terus penat lari jog marathon koyak badan apa semua haha! Then finally dah sampai tempat duduk masingmasing maka 1 part yg mengerikan dah habis. But it wasnt just that. The 'nervewrecking' journey will be started anytime from this moment.


lebih kurang gini la ekspresi muka memasing bila kena lari tak hengat donia haha !


just google-ing picture stewardess air asia kot kot la ada yg ialls kenal dalam plane tu. but then ive found this.
10 hottest malaysian airasia stewardess. pehhh jdi stewardess pun ada kategori gini ke ? patut la semua kena maintain cun aje tsk tsk =.=

oke will sambung lagi with part 2 after this oke. nak main old maid dengan family dan bakal adik ipar cehwah hewhew. see ya later sayang !



3 comments:

  1. Jom...jom...
    Cuti cuti Bandung with family
    And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
    ▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

    ▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

    ▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

    ▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
    πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

    Note : Package included
    ▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
    ▪ New car with 7 seater, full Aircon
    ▪ Daily mineral water
    ▪ Breakfast daily from hotel
    ▪ Daily tour (as costumer request)
    ▪ Hotel 3 star with 2 person inside
    ▪ Airport pickup and drop
    ▪ Tax and service
    Hotel choice 🏀🏣🏒
    ▪ Tebu hotel ( riau street )
    ▪ Fave braga (inside shoping mall)
    ▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
    ▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
    ▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

    More detail you can contact us
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285 318 49 0001
    Gmail : primeratrans@gmail.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

    ReplyDelete
  2. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  3. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
    Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2
    SESANGAT MURAAAAAAH
    Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

    ●7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

    ●11 - 14 seater 700.000, -IDR/70sgd/212RM/Day

    ●Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000, -IDR/80sgd/243RM/Day

    ● Van 18 seater 850.000, -IDR/85sgd/258RM/Day

    Kereta included :
    ☆ Driver / Supir
    ☆ Fuel / Petrol / Minyak
    ☆ Tol / Highway ticket
    ☆ Parking charge
    ☆ Daily mineral water

    ■■ Bus charter
    • 31 Seater New jet bus
    • 47 Seater New jet bus
    • 59 Seater New jet bus

    Jom..arrange your Bandung holiday

    kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete